Arta Simplitatii de Dominique Loreau

Arta Simplitatii de Dominique Loreau – O carte necesara

Arta Simplitatii, scrisa de Dominique Loreau, este o carte care pur si simplu s-a lipit de mana mea, atunci cand am zarit-o pe raftul librariei. Ma saturasem de lucruri complexe, exagerate, aglomerate si intortochiate ce tot apareau in viata mea. A venit la fix!

Faptul ca sunt o mare admiratoare a culturii si traditilor Japoneze a cantarit mult la decizia mea daca aceasta carte merita sa fie cumparata. Si nu m-am inselat.

Imi place stilul de viata al japonezilor. Este simplu si curat. Si cumva acest lucru se vede in absolut tot ceea ce fac. Iar acest lucru poate fi impartasit doar de cineva tot ca mine. Adica cineva ca Dominique Loreau, care vine din afara si observa acest univers prin ochi de strain. Pentru ca din interior aceste lucruri atat de frumoase, sunt pur si simplu normale, pentru ca „asa se face” in Japonia. „Arta simplitatii” nu este un roman, ci este un simplu „tutorial” despre cum sa iti imbunatatesti viata, folosind idei japoneze.

Ce mi-a placut

Arta Simplitatii de Dominique Loreau

Este o carte care contine o sumedenie de sfaturi si idei. Inveti cum sa iti imbunatatesti stilul de viata, renuntand la obiecte nefolositoare, vechi, stricate si simplificand-o. Vei citi despre sfaturi legate de casa, de garderoba, de dieta, bucatarie, sanatate si finante. Iar ce imi place la aceasta carte este faptul ca vei primi aceste sfaturi pas cu pas.

Esti introdus in aceasta transformare, usor, dar simplu si curat. Sfaturile sunt de la cele mai generale, pana la cele mai specifice, cum ar fi idei despre ce ar trebui sa contina bucataria ta, geanta sau garderoba. Desi nu este o carte foarte voluminoasa, avand doar 239 de pagini, vei gasi tot ce trebuie pentru a-ti imbunatatii viata. Eu am citit-o si rascitit-o, dupa cum poti vedea in ce stare am adus-o.

Ce nu mi-a placut

Pot spune ca nu este ceva in aceasta carte despre care sa spun ca nu imi place. Mi-a placut tot. Poate ca mi-as fi dorit-o un pic mai lunga. Dar ma bucur ca nu a fost singurul volum scris de Dominique, astfel ca mai pot citi despre aceste tehnici si in „Arta Esentei”.

Concluzii

Asa ca, recomand „Arta Simplitatii” cu mare drag celor ce isi doresc o schimbare radicala a vietii. Daca doresti sa scapi de tot ce te tine in loc si sa iti transform viata, citeste aceasta carte. Este o carte ce poate fi citita intr-o duminica linistita, alaturi de o ceasca de ceai aromat.

 

 

Articole create 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus